Firepacks
voor ieder
project
Pompsets voor watermist

Zijn de goederen gevoelig voor vocht, dan valt de keuze vaak op een watermistinstallatie. Denk hierbij aan datacentra of musea. Maar ook in een omgeving waar mensen niet zelfredzaam zijn, komt een watermistinstallatie goed tot zijn recht, zoals zorgcentra en ziekenhuizen.

Een watermistinstallatie detecteert een brand in een vroeg stadium. Er zijn twee soorten watermistinstallaties: hoge en lage druk watermist. Hoe hoger de druk, hoe fijner de nevel, hoe meer warmte er wordt geabsorbeerd en hoe minder waterverbruik er is. WB Firepacks biedt oplossingen voor beide systemen.

Watermistinstallatie: optimale brandbeveiliging, minimale hoeveelheid water
Wist u dat voor een watermistinstallatie een aanzienlijk kleinere watervoorraad nodig is dan  voor een traditionele sprinklerinstallatie? Dit maakt de watermistinstallatie een duurzame investering! 

 

High Pressure Watermist

Pompsets voor watermist

High Pressure Watermist

High Pressure Watermist

Bij het blussen van een brand met behulp van een High pressure watermistinstallatie wordt het water door middel van hoge druk omgezet in mist. Het gebruik van de hoeveelheid water wordt hierdoor beperkt en is er minder schade door wateroverlast, met als gevolg een sneller bedrijfsherstel. De High pressure watermistinstallatie wordt veel toegepast in een omgeving waar waterschade enorme gevolgen heeft, zoals datacentra, musea, bibliotheken en ruimten met kostbare apparatuur. Hierbij gaat het vaak om grote oppervlakten, wat gevolgen heeft voor de benodigde capaciteit en druk. Om de gewenste hoge druk te generen wordt de High pressure watermist aangedreven door een dieselmotor.

Specificaties

  • Aandrijving: Diesel
  • Capaciteit: tot 2000 l/min
  • Druk: tot 140 bar
  • Vermogen:tot 600 kW
  • Voorschriften: NFPA-20
Download meer informatie
Low Pressure Watermist

Pompsets voor watermist

Low Pressure Watermist

Low Pressure Watermist

De Low pressure watermistinstallatie is specifiek geschikt voor locaties waar minder druk nodig is. Watermist is volledig onschadelijk voor mensen.  De Low pressure watermistinstallatie verlengt de vluchttijd, daardoor is deze oplossing uitermate geschikt voor een gebouw waar niet-zelfredzame personen verblijven. Denk hierbij aan ziekenhuizen, verzorgingshuizen, gevangenissen, scholen en kinderdagverblijven. De Low pressure watermist wordt aangedreven door een elektromotor.

Specificaties

  • Aandrijving: Elektrisch
  • Capaciteit: tot 1500 l/min
  • Druk: tot 14 bar
  • Vermogen:tot 50 kW
  • Voorschriften: NFPA-20 / NEN-EN12845
Download meer informatie
Meer weten?

Wilt u weten wat WB Firepacks voor u kan betekenen. Neem dan gerust
contact op met een van onze medewerkers. Wij staan u graag te woord.